Popularni postovi

Trgovina i poslovanje

Prema Chris Guillebeau, autoru $ 100 Startup, "Da biste uspjeli u poslovnom projektu, pogotovo onome o kojem ste uzbuđeni, pomaže pažljivo razmišljanju o svim vještinama koje imate, što bi moglo biti korisno drugima, a posebno o kombinaciji One vještine. "

Možda biste bili ograničeni na strog proračun kada želite pokrenuti tvrtku, ali to ne znači da nemate mogućnosti. Moguće je započeti posao s vrlo malo novca, ako imate odgovarajuću kombinaciju vještina, radne etike i marketinškog znanja.

Povezano: Kako započeti poslovanje s (Gotovo) bez novca

Slijedite ove jednostavne smjernice za pokretanje poslovanja kada imate malo novca. 
Saznajte kako zaraditi novac danas.


1. Napravite nešto.
Da, izrada nečega donosi početni trošak u potrošnim materijalima, ali često se ti proizvodi mogu prodati mnogo puta više od stvarnih troškova. Ono što odlučite učiniti je na vama, ali postoji nekoliko mjesta na kojima možete prodavati vaše ručno izrađene opcije:

Abe's Market bavi se prirodnim i organskim dobrima, kao što su losioni, svijeće, granola i još mnogo toga.
Etsy je jedno od najvećih online tržišta za gotovo sve domaće, od nakita do drvenih igračaka za djecu.
Bonanza je još jedno tržište ručno izrađenih, slično Etsyu. Prema PC World, ima više od 10 milijuna posjeta mjesečno.
EBay je jedan od najvećih tržišta za e-trgovinu na mreži na svijetu, a njegove jednostavne opcije trgovine, lako plaćanje putem Paypal-a i prilagodljive opcije unosa čine ga izvrsnim izborom za prodaju stavki.
Mnogi vlasnici tvrtki prodaju svoje proizvode na više platformi kako bi što više moguće izložili. Važno je, međutim, osigurati da vaš oglasni prostor ostaje ažuriran na svim web mjestima na kojima imate trgovinu. Ako želite saznati više o resursima za prodaju domaćih proizvoda, pogledajte ovaj Lifehacker post.

2. Prodajte nešto.
Ako ne želite ništa učiniti (ili ne smatrate kreativnom osobom), mnogi vlasnici tvrtki izrasle su velike tvrtke samo preprodaju proizvoda koji su već napravljeni. To se može učiniti na različite načine ili kanale:

Dostava: Postavite mrežnu trgovinu i partnera s poduzećima za isporuku koje će vam omogućiti ispunjenje svih narudžbi. Online trgovina ecommerce Shopify ima veliki dostava vodič, a Tim Ferriss obavlja dobar posao objašnjavanja drop shipping u svojoj dobro poznatoj knjizi, The Four Hour Work Week.
Trgovine prodavaonica i prodaja garaža: ako znate gdje potražiti, možete pronaći predmete u prodavaonicama štednje, antiknim trgovinama, buvnim tržištima i prodaji garaže i prodavati ih online ili u lokalnoj zajednici za više od one koju ste ih kupili. Jedan od izuzetno uspješnih primjera je Sophia Amoruso, osnivač Nasty Gal. Amoruso je počeo kupovati i prodavati vintage i jedinstvene modne predmete na eBayu, a njezina je tvrtka 2011. godine povećala neto prihode od 24 milijuna dolara s više od 200 zaposlenika. Njezina knjiga, #GIRLBOSS, nadahnjuje se u tome kako je počela.
3. Prodajte svoje usluge.
Jedan od načina za početak poslovanja s malim ili nikakvim startup kapitalom je prodati svoje usluge, umjesto fizičkog proizvoda. Postoji ogroman niz usluga koje možete ponuditi, ovisno o pozadini i interesima.

Neki će zahtijevati napredne stupnjeve, kao što je računovodstvo, dok drugi zahtijevaju malo više od radnog znanja o tome kako je to učinjeno (kao što su čuvanje djece, kosilica ili osobna pomoć).

Budući da prodajete svoje usluge, trebat će vam plan brandinga kako biste bili sigurni da vaše ime i tvrtka dobivaju ispred ljudi koji možda trebaju tu uslugu. Neka mjesta koja su besplatna za promociju vaših usluga uključuju Fiverr, Craigslist, Elance, Taskrabbit i Skillshare.

Također je korisno imati web stranicu za prikazivanje primjera vašeg rada, navesti svoje iskustvo i blog o svojoj industriji kako biste privukli posjetitelje. Ako želite saznati više o brendiranju i online marketingu, pogledajte Bufferov blog društvenog medija, blog Hubspot, Content Marketing Institute i CopyPress.

Kako pokrenuti online poslovanje

4. Trgujte da biste dobili ono što vam je potrebno.
Nažalost, iznimno je teško započeti poslovanje bez ikakve vrste sredstava. Čak i stvaranje slobodnog pisanja tvrtke koje koriste Elance i besplatne Wordpress ili Wix web stranice i dalje će zahtijevati računalo za rad, kao i Internet. Međutim, postoje načini za dobivanje potrepština za pokretanje vaše tvrtke bez novca.

Na primjer, ako se nađete u potrebi za korištenim prijenosnim računalom, pokušajte ga zamijeniti. Izgradite novu web stranicu za nekog dobavljača elektronike ili ponudite usluge čuvanja djece svom bližnjemu za njihovu staru Macbook i tako dalje ima toga dosta za vaš početak.

Tags:dostava,poslovanje,trgovina,

Nema komentara:

Objavi komentar